Stan/Apartman Rijeka, 180m2

Rijeka, Bulevard, Rijeka, Hrvatska

467.000€

2 594 €/m2

Tip

Stan

Površina

180 m2

Struktura

4

Detalji

Tip
Stan
Struktura
4
Cijena
467.000€
Površina
180 m2 (2 594 €/m2)
Kat
2
Ažuriran
19.09.2024
ID
62735

Opis

Rijeka, prostrani stan ispunjen bogatom poviješću.

Stan u povijesnoj Vili Kaftanić u Rijeci, izgrađenoj 1901. godine od strane poznate Krčke obitelji Kaftanić, pruža jedinstvenu priliku za život u prostoru koji odiše poviješću i elegancijom. Smješten na izvrsnoj lokaciji, ovaj stan nudi predivan pogled na more i centar Rijeke.

Stan veličine 180 četvornih metara sastoji se od 165 kvadrata unutarnjeg prostora te 15 kvadrata lođe i balkona. Vila je očuvana s izvornim arhitektonskim detaljima karakterističnim za početak dvadesetog stoljeća, poput velikih prostorija s puno prozora, obiljem prirodnog svjetla i protočnim prostorima. Vanjski dio zgrade krase rijetko očuvani povijesni detalji.

Stan je pripadao profesorici Pauli Juliji Kaftanić, eminentnoj umjetnici koja je ostavila neizbrisiv trag u riječkoj i hrvatskoj kulturi dvadesetog stoljeća. U ovom stanu stvarala je i družila se s poznatim umjetnicima kao što su J.P. Kamov i Sunčana Škrinjarić. Svaki kutak ovog predivnog gospodskog stana priča svoju priču, bilo da se radi o savršeno očuvanom antiknom namještaju, prekrasnim lusterima ili masivnim kaljevim pećima, kojih su tri u stanu.

Stan se sastoji od četiri prostrane sobe južne orijentacije koje mogu funkcionirati kao spavaće sobe, dnevni boravak ili uredi, te kuhinje, kupaonice, wc-a i dodatne prostorije s prozorom koja je trenutno alatnica, ali može imati i drugu namjenu. Sve prostorije povezane su velikim drvenim vratim

Kontakt info

Diamond Real Estate
Kontakt osoba
Robert Pinzan
Telefon 1
+ 385 (0)52 210... Prikaži broj
Adresa
Partizanska 5A
Poreč, Hrvatska

Kontakt forma

Slične nekretnine