Restaurirana povijesna ljepotica u srcu Tinjana

Tinjan, Tinjan, Tinjan, Hrvatska

1.100.000€

4 508 €/m2

Tip

Kuća

Površina

244 m2

Struktura

8

Grijanje

Sustav grijanja, klimatizacije i ventilacije

Detalji

Tip
Kuća
Struktura
8
Cijena
1.100.000€
Površina
244 m2 (4 508 €/m2)
Površina placa
225
Grijanje
Sustav grijanja, klimatizacije i ventilacije
Terasa
Da
Udaljenost od mora
12000m
Parkirno mjesto
Da
Ažuriran
01.02.2024
ID
18338

Opis

Od 1578.godine, Tinjan više nije obična utvrda već se naziva gradom. Nekad je bio gradić na granici opkoljen bedemima i kulama, danas vrlo šarmantno mjesto, gdje se tradicija i povijest ponosno iskazuju.

Stari zanati, običaji i igre se brižno njeguju. Smotra kovača, svake godine okuplja najbolje istarske kovače pokazujući nekada vrlo tražene proizvode poput kosira i ostalih, napravljenih stoljećima usavršavanim vještinama i umijećima. Tinjan je proglašen Općinom istarskog pršuta, pa svake godine okuplja najbolje pršutare s istarskog područja. Ta vrhunska gastronomska delicija, na svjetskom glasu, zaštićene je recepture. Okružen vinogradima i bujnom vegetacijom, Tinjan je nezaobilazni odabir, nudeći zanimljivu povijest vidljivu na svakom koraku, gastronomske užitke, prirodne ljepote i stare običaje utkane u svakodnevnicu tinjanskih ljudi. Poznato nam je da je Tinjan imao i svoj stup srama.

Srednjovjekovna lokalna vlast, sa županom na čelu, odlučivala je o svim važnim pitanjima. Izbor župana vršen je na vrlo poseban način: za županskim stolom, kamenim stolom sa kamenim stolicama, koji postoji još uvijek, upravo u parku iznad ville Don Alfredo. U hladu ladonje, posjeli bi se „kandidati“,pa bi u malu rupu u sredini stola stavili buhu, a svoje duge brade bi također privukli sredini stola i čekali u čiju će bradu uskočiti buha. Onaj čija je brada prva „počašćena“ buhinim skokom, postao bi župan.

Stara jezgra Tinjan

Kontakt info

Kontakt osoba
Jenny Munteanu
Telefon 1
091791... Prikaži broj
ulica 8. marta
Poreč, Hrvatska

Kontakt forma

Slične nekretnine