Kuća u srcu Lovreča

Sveti Lovreč, Begi, Sveti Lovreč, Hrvatska

395.000€

3 691 €/m2

Tip

Kuća

Površina

107 m2

Struktura

3

Grijanje

Sustav grijanja, klimatizacije i ventilacije

Detalji

Tip
Kuća
Struktura
3
Cijena
395.000€
Površina
107 m2 (3 691 €/m2)
Površina placa
458
Grijanje
Sustav grijanja, klimatizacije i ventilacije
Terasa
Da
Ažuriran
24.07.2023
ID
18334

Opis

Na zapadnom dijelu Istarskog poluotoka nalazi se Sveti Lovreč, koji se u pisanim izvorima spominje od 1030. kao “Castrum sancti Laurenti”. Ovaj skriveni dragulj, jedan je od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih utvrđenih gradova u Istri. Smatra se da je Sveti Lovreč prva urbanizirana općina u Istri. Naselje je dobilo ime po crkvici svetog Lovre koja potječe iz VIII stoljeća.

U jednoj od iznimno vrijednih povijesnih građevina- bazilici Sv. Martina su djelomično sačuvane i uspješno restaurirane do sada najstarije freske u Istri, nastale u 11. stoljeću.Bazilika također posjeduje i najstarije orgulje u Istri, rad majstora Petra Nakića iz 1735. godine, a restaurirane su 2013. godine.
Kroz monumentalna Velika vrata dolazimo na nepravilno popločen trg- Placa, kojim dominira prostrana gradska loggia - mjesto koje i dan danas služi za službena okupljanja. Kameni stup srama nas podsjeća da ta okupljanja nisu uvijek bila samo svečarskog karaktera.

Osim navedenog, u Sv. Lovreču je svakako važno posjetiti gotičku crkvicu Sv. Blaža, Visoki zvonik, trokutastu kulu, kulu Funtanela, gradsku cisternu I brojne druge znamenitosti.

Kružni oblik naselja potječe još iz prapovijesti kad je na istoj uzvisini bila gradina. Već je u doba Bizanta Lovreč utvrđen bedemima i kulama koje su kasnije u više navrata temeljito obnavljane, a najveći dio danas vidljivih fortifikacija potječe iz doba Venecije kada je u Svetom Lovreču bilo sjedište vojne uprave čit

Kontakt info

Kontakt osoba
Jenny Munteanu
Telefon 1
091791... Prikaži broj
ulica 8. marta
Poreč, Hrvatska

Kontakt forma