PAZIN- Prostrano zemljište turističke namjene, prilika za investitore!

Lindar, Lindar, Pazin, Hrvatska

750.000€

69 €/m2

Tip

Plac

Površina

10804 m2

Detalji

Tip
Plac
Cijena
750.000€
Površina
10804 m2 (69 €/m2)
Ažuriran
28.09.2024
ID
39886

Opis

ISTRA,PAZIN- Prostrano zemljište turističke namjene, idealna prilika za investitore!
Grad duge i bogate tradicije - Pazin - smjestio se u samo srce istarskoga poluotoka, tek tridesetak kilometara udaljen od poznatih turističkih centara. Pazin se prvi puta spominje 983. godine u dokumentu kojim car Oton potvrđuje darivanje utvrde Castrum Pisinum porečkim biskupima. U ovome se gradu život podjednakim intenzitetom odvija zimi i ljeti, a ovamo se svakog prvog utorka u mjesecu slije prava rijeka znatiželjnika iz čitave Istre posjećujući tradicionalni pazinski samanj. Najstariji predio naselja nastanjen je već u pretpovijesti, a Lindar se prvi put spominje 1283. kada je porečki biskup Bonifacije Pazinu predao neki mlin pod Lindarom. Tijekom kasnijih razdoblja na tom je mjestu podignuta utvrda kojoj se dijelovi zidina i kula još uvijek naziru.
Mjesto je to koje krasi najveća i najbolje sačuvana srednjovjekovna utvrda u Istri - Pazinski kaštel - koji se smjestio na liticu ponad Pazinske jame, jedistveno djelo prirodnih sila čijim kanjonom teče rijeka ponornica Pazinčica. Da Pazinska jama nikoga ne ostavlja ravnodušnim, svjedoči i činjenica da nju, baš kao i Pazinski kaštel, pronalazimo u radovima brojnih putopisaca, a mnogima je, poput Dantea, Julesa Vernea i Vladimira Nazora, donijela inspiracija u pisanje poznatih književnih djela.
Upravo nedaleko od Pazina, u mjestu Lindar, smjestilo se ovo prostrano građevinsko zemljište. Prostornim planom općine Pazin nekretnina je klasificirana kao zemljište ugostiteljsko turističke namjene T1 - hoteli, T2 - turističko naselje, T3- kamp. Na zemljištu je dozvoljena izgradnja ugostiteljsko turističkog naselja odnosno hotela, sa svom pratećom infrastrukturom potrebnom za vrhunski turizam, garaže, restoran, bazeni, dvorane za fitnes i relaksaciju, kao i drugi potrebni sadržaji (vile, kuće za odmor). Riječ je o zemljištu površine 10 804 m2, ukupne cijene po 70€ / m2, a postoji mogućnost kupnje i parcele od 6143 m2. Objekti mogu imati jednu podzemnu, dvije nadzemne etaže i potkrovlje. Prilaz je s asfaltirane ceste, a sva potrebna infrastruktura je odmah uz cestu, uključujući i kanalizaciju.
DIREKTAN KONTAKT S AGENTOM:
Agent: Nikola B. Mob: 095 377 5... Prikaži broj E-mail: nikolabaltic.elite@gmail.com
Agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja koji su dostupni na stranici www.elite-nekretnine.hr/opci-uvjeti-poslovanja.
 
 

Kontakt info

Elite Nekretnine
Kontakt osoba
Nikola Baltić
Mobilni telefon
+ 385 95 377 5... Prikaži broj
Adresa
Ciottina 24 b
Centar
Rijeka, Hrvatska

Kontakt forma

Slične nekretnine