MOŠĆENICE, STAN U STAROM GRADU

Mošćenička Draga, Mošćenice, Mošćenička Draga, Hrvatska

150.000€

3 061 €/m2

Tip

Stan

Površina

49 m2

Struktura

2

Detalji

Tip
Stan
Struktura
2
Cijena
150.000€
Površina
49 m2 (3 061 €/m2)
Kat
Prizemlje
Grijanje
Grijalice i radijatori na struju
Ažuriran
14.09.2024
ID
31193

Opis

MOŠĆENICE, u ponudi je stan koji se nalazi u staroj jezgri mjesta. Posebnost ove nekretnine je što je ugrađena u kameni zid koji je prije više stoljeća podignut oko ovog malog mjesta iznad Mošćeničke Drage. Na površini od 49,18 m2 nalazi se hodnik, dnevni boravak, kuhinja, spavaća soba, kupaona, toalet i spremište. Stan je adaptiran i odmah useljiv a sa njegovih prozora pruža se prekrasan pogled na cijeli Kvarner. Zanimljivo i kao turistička investicija ali i kao mjesto stanovanja.


Mošćenice su srednjovjekovni utvrđeni gradić udaljen 14 km od Opatije, povrh malog ribarskog mjesta Mošćenička Draga (udaljeno 2,5 km) u istoimenoj općini. Nalazi se na brijegu na istočnim padinama planine Učke s prekrasnim pogledom na Kvarner te otoke Krk i Cres. Ulaz u grad je dostupan samo s jedne strane i to na mjestu gdje se nalaze gradska vrata dok je s ostalih strana gradić okružen padinom koja se strovaljuje sve do mora. Stubištem su spojene s prostranom plažom na Sv. Ivanu u Mošćeničkoj Dragi. U gradu se nalaze brojni kulturno urbanistički spomenici uključujući župnu crkvu Sv. Andrije.
Omiljeno su izletište brojnih grupa turista ali i polazište ljubitelja pješačenja i planinarenja na putu prema starim, napuštenim selima, planine Učke do kuda vodi pješačka staza. Grad koji je mijenjao vladare (ilirsko pleme Liburni, Slaveni, glagoljaši, grofovija Walsee, Devinska grofovija, Habsburzi, Isusovci, u modernim vremenima Austro-Ugarska, It

Kontakt info

Spatium Nekretnine
Kontakt osoba
Vedran Prica
Telefon 1
+ 385 51 272... Prikaži broj
Telefon 2
+ 385 95 812 ... Prikaži broj
Adresa
Šetalište Andrije Kačića Miošića 5
Rijeka Centar
Rijeka, Hrvatska

Kontakt forma

Slične nekretnine