OPATIJA, LOVRAN, LIGANJ- građevinsko zemljište 1539m2 s pogledom na more

Lovran, Lovran, Lovran, Hrvatska

145.000€

94 €/m2

Tip

Plac

Površina

1539 m2

Detalji

Tip
Plac
Cijena
145.000€
Površina
1539 m2 (94 €/m2)
Udaljenost od mora
4000m
Ažuriran
08.09.2024
ID
19488

Opis

LOVRAN, LIGANJ - Građevinsko zemljište s pogledom na more

Lovran, naselje na istočnoj istarskoj obali, 2 km jugozapadno od Opatije, turističko i općinsko središte u Primorsko-goranskoj županiji. Nalazi se u podnožju istočnih padina Učke, duž državne ceste Rijeka – Labin. Danas čini kontinuiranu urbanu aglomeraciju s Opatijom i susjednim naseljima. Stanovništvo se bavi gotovo isključivo turizmom i tercijarnim djelatnostima (nekoliko hotela, pansioni, apartmani i turistička lučica). Uz more, kroz bujnu sredozemnu vegetaciju (pitomi kesten, lovor), uređeno je šetalište (lungomare, dugo 14 km) do Voloskoga. S razvojem turizma potkraj XIX. i na početku XX. st. izgrađeno je stotinjak većih i manjih vila okruženih zelenilom i cvjetnjacima, kao ljetnikovci za odmor, povremeni boravak i rekreaciju bogatih vlasnika (Guarra, Deneš, Frapart i dr.). Početkom XX. st. u Lovranu su podignuti i hoteli historicističkih i secesijskih obilježja (Lovrana, Excelsior, danas Bristol, Meridional i dr.). Vrijedna su ostvarenja arhitekta Carla Seidla, građevinara Andree Rubinicha, Attilija Maguola i dr.

Ova nekretnina se nalazi u mirnom naselju iznad Lovrana. Sa zemljišta se pruža prekrasan panoramski pogled na Kvarnesko plavetnilo.
Zemljište je površine 1539 m2. Vlasništvo je uredno. Prilaz s asfaltirane ceste. Voda i struja pored terena. Iznad zemljišta je zelena zona.

Idealna nekretnina za izgradnju obiteljske kuće ili kuće za odmor s panoramskim p

Kontakt info

Dux Nekretnine
Kontakt osoba
Dux Nekretnine
Telefon 1
+ 385 51 518... Prikaži broj
Telefon 2
+ 385 91 480 ... Prikaži broj
Adresa
Tizianova 8
Rijeka, Hrvatska

Kontakt forma

Slične nekretnine