Istra, Gračišće - Tri povijesne kamene kuće s bazenom u srcu starog grada

Gračišće, Gračišće, Hrvatska

990.000€

1 903 €/m2

Tip

Kuća

Površina

520 m2

Struktura

14

Detalji

Tip
Kuća
Struktura
14
Cijena
990.000€
Površina
520 m2 (1 903 €/m2)
Ažuriran
17.09.2024
ID
49518

Opis

Istra, Gračišće - Tri povijesne kamene kuće s bazenom u srcu starog grada

Otkrijte čar Gračišća, sela bogatog poviješću, s tri prekrasno obnovljene kamene kuće, svaka s jedinstvenim karakterom i modernim sadržajima, raspoređene oko zajedničkog dvorišta s bazenom. Smještene u antičkom gradu Gračišću, ove kuće stoje kao svjedočanstvo bogate baštine regije, nudeći mirno utočište s očaravajućim pogledima na istarski krajolik.

Porijeklo Gračišća seže do staroslavenskog kulta posvećenog Perunu, bogu groma, čiji se kulturni otisak očituje u okolnim toponimima i povijesti grada. Ovo slikovito selo, smješteno na vrhu brda, nudi spoj povijesnog šarma i prirodne ljepote, čineći ga idealnim okruženjem za ove izuzetne nekretnine.

Svaka kuća, koja datira iz 18. stoljeća i temeljito je obnovljena 2010. godine, sadrži tradicionalne drvene grede, autentičan namještaj i mnoštvo povijesnih detalja. Moderna životna udobnost uključuje podno grijanje, klimatizaciju u svakoj sobi, LCD satelitsku TV i potpuno opremljene kuhinje s perilicama suđa. Zajedničko dvorište, ograđeno tradicionalnim kamenim zidom i ukrašeno mediteranskim biljem, poziva na opuštanje uz bazen na ležaljkama i uživanje u lokalnim jelima na zahtjev, s najbližim barom i restoranom koji poslužuje istarske specijalitete na samo korak od vas.

Prva kuća, Villa Gašpar, prima 3 gosta (2+1) s ugodnim dnevnim boravkom, kuhinjom, kaminom u prizemlju, spavaćom sobom

Kontakt info

Alpha Luxe Group D.o.o.
Kontakt osoba
Marijana Budimir
Telefon 1
+ 385 52 204... Prikaži broj
Telefon 2
+ 385 95 363 ... Prikaži broj
Adresa
Ul. Mate Vlašića 17
Poreč, Hrvatska

Kontakt forma