ISTRA, CEROVLJE - Zemljište s ruševnim objektom

Cerovlje, Cerovlje, Cerovlje, Hrvatska

45.000€

18 €/m2

Tip

Plac

Površina

2396 m2

Struktura

1

Detalji

Tip
Plac
Struktura
1
Cijena
45.000€
Površina
2396 m2 (18 €/m2)
Udaljenost od mora
27000m
Ažuriran
16.09.2024
ID
61933

Opis

ISTRA, CEROVLJE - Starina s velikom okućnicom

Središte prostrane općine Cerovlje istoimeno je naselje. Općina je to koja se proteže brežuljkastim krajolikom sjeveroistočno od Pazina, a u svom sastavu ima brojne zaseoke i nekoliko većih ruralnih naselja. Neprohodne gudure na istoku, ojačane obrambenim utvrdama u srednjemu vijeku činile neosvojivu granicu kojom je istarski markgrof štitio područje svoje vlast. Sporo dopiranje svih mijena moderne civilizacije u zabačena sela, utjecalo je na depopulaciju i potpuno napuštanje nekih naselja. Ipak, utjecalo je i na očuvanje brojnih etnoloških posebnosti i načina života koji je u drugim krajevima Istre već odavno postao prošlost. Ako tražite pravu ruralnu Istru, tu ste.

Ako od Cerovlja krenete prema Pazinskim Novakima, doći ćete u mirno okruženje u kojem se smjestio kompleks zemljišta s ruševinom za adaptaciju.
Razrušeni objekt površine je 25 m2, nalazi se na građevinskom zemljištu tako da postoji mogućnost proširenja objekta i čak izgradnja bazena.

Zemljište je površine 2.396 m2, dijelom se nalazi u poljoprivrednoj, a dijelom u građevinskoj zoni. Građevinski dio obuhvaća 420 m2, ostatak je poljošrivredni. Poljoprivredni dio može se iskoristiti za sadnju maslina ili uzgoj drugog voća i povrća, a novi vlasnik može od nadležnih zatražiti urbanizaciju istog kako bi u budućnosti proširio građevinski dio i imao više mogućnosti same gradnje.

Infrastruktura se nalazi u blizini.

Kontakt info

Dux Nekretnine
Kontakt osoba
Dux Nekretnine
Telefon 1
+ 385 51 518... Prikaži broj
Telefon 2
+ 385 91 480 ... Prikaži broj
Adresa
Tizianova 8
Rijeka, Hrvatska

Kontakt forma

Slične nekretnine