ISTRA, HUM - Idilično imanje na osami

Buzet, Hum, Buzet, Hrvatska

365.000€

912 €/m2

Tip

Kuća

Površina

400 m2

Struktura

6

Detalji

Tip
Kuća
Struktura
6
Cijena
365.000€
Površina
400 m2 (912 €/m2)
Grijanje
drva
Parkirno mjesto
Da
Ažuriran
03.07.2024
ID
26954

Opis

ISTRA, HUM - Idilično imanje na osami

Prodaje se tipično istarsko imanje sa kamenom kućom i pripadajučim gospodarskim objektima u središnjoj Istri i okolici grada Huma.

Glavna zgrada, površine 169m2, sastoji od dvije velike konobe u prizemlju i stambenog prostora koji se prostire na dvije etaže.
Na prvoj etaži se nalazi kuhinja, dnevni boravak s blagavaonom i jedna spavaća soba, a na katu su smještene tri spavaće sobe.

Iza zgrade se nalazi stara radiona koja se oslanja na kuću a na kojoj zapoćeta gradnja prostora pod krovom na vidljivim drvenim gredama s kojg se pruža lijep pogled na okolne zelene brežuljke.

Uz glavnu zgradu nalaze se i pripadajući objekti.
U jednom od njih je prostorija sa tradicionalnim istarskim ognjišćem koji je oduvijek bio duša tradicijske istarske kuće.
To je mjesto čija uloga u životu seoske obitelji nije bila samo u pripravljanju hrane, već se oko njega nekad okupljala obitelj, vodili su se razgovori, pričale priče i predaje te primali gosti.

S obzirom da je ovo gospodarsko imanje okruženo terenima na kojima se uzgajju masline sorte Leccino i Istarska bjelica te vinovu lozu sorti malvazija i refošk, postoji mogučnost kupnje i 10 hektara poljoprivrednog zemljišta oko imanja.


Ovaj posjed je rijetkost na tržištu, a zbog tipičnih idiličnih istarskih vizura i blizine Rijeke te mora ali i Slovenije i Italije , vrlo je dobra prilika za investiciju u kuću za odmor ili seoski turizam.
Tu vladaju mir i potpu

Kontakt info

Dux Nekretnine
Kontakt osoba
Dux Nekretnine
Telefon 1
+ 385 51 518... Prikaži broj
Telefon 2
+ 385 91 480 ... Prikaži broj
Adresa
Tizianova 8
Rijeka, Hrvatska

Kontakt forma

Slične nekretnine